Hypotheekvormen

Starterspakket

2.250.

Doorstromerspakket

2.750.

Ingewikkelde hypotheken worden eenvoudig met hypotheekadvies op maat

Geldverstrekkers zijn over het algemeen heel creatief in het bedenken van nieuwe hypotheekvormen. Daardoor lijkt het al gauw dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In werkelijkheid zijn veel van die hypotheken allemaal familie van elkaar. De verschillen zitten voornamelijk in de details. Dit kan te maken hebben met het rentepercentage dat wordt aangeboden, maar kan ook te maken hebben met de mogelijkheid om extra af te lossen in de toekomst of het gemak waarmee je in de toekomst jouw hypotheek kunt laten aanpassen. Dat maakt kiezen ingewikkeld. Met een hypotheekadvies op maat helpen wij u met het maken van de juiste keuze voor uw hypotheek.

Persoonlijk en concreet

U durft te dromen. En u maakt plannen.

Bijvoorbeeld met betrekking tot uw woonsituatie, uw bedrijf of uw kinderen. Maar boven alles wilt u de realiteit niet uit het oog verliezen. Lusten en lasten moeten in evenwicht blijven.

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente over de hypotheeksom. Vooral geschikt als u prijs stelt op maximale belastingaftrek en lage maandlasten.

Annuïteitenhypotheek

Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast bedrag waarvan rente wordt betaald en een deel waarmee de hypotheek wordt afgelost.

Effectenhypotheek

Met een effectenhypotheek sluit u een hypotheek af voor een hoger bedrag dan noodzakelijk. Van het extra geld koopt u een effectenportefeuille.

Beleggingshypotheek

U betaalt naast rente een bedrag dat wordt belegd in aandelen, obligaties, fondsen etc. Van de opbrengst wordt de hypotheek aan het einde van de looptijd geheel of gedeeltelijk afgelost.

Groene hypotheek

Deze hypotheek sluit u af als u een milieuvriendelijke woning koopt of bouwt. Over het 'groene deel' van de hypotheek (max. € 34.000,-) betaalt u namelijk 1 tot 2% minder rente dan de marktrente.

Hybride hypotheek

De spaarbeleggingshypotheek of hybridehypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek.

Krediethypotheek

Wanneer uw huis meer waard is dan de hypotheek die u ervoor heeft afgesloten, kunt u met die overwaarde een kredietrekening openen. Uw huis dient hierbij als onderpand.

Levenhypotheek

Met een levenhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af. U betaalt alleen rente. Ook sluit u een levensverzekering af waarvoor u maandelijks premie betaalt.

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek betaalt u rente over de lening en premie voor een levensverzekering. Met die verzekering lost u de hypotheek na de looptijd af.

Lineaire hypotheek

U lost altijd een vast bedrag af gedurende de looptijd, waardoor de schuld en de rente (maar dus ook de fiscale aftrek) jaarlijks lager worden.
Neem contact op voor een afspraak om uw hypotheek onder de loep te nemen.

Een hypotheekadvies dat écht verschil maakt

Omdat we uitgebreid de tijd nemen om u te leren kennen, kunnen we ons hypotheekadvies beter op jouw situatie afstemmen. Niet alleen die van nu, maar ook die van over 10 of 20 jaar. In heldere taal leggen we uit wat de voorwaarden zijn. Op deze manier kun je een weloverwogen uw keuze maken voor de juiste hypotheekverstrekker. Je zult merken dat de meeste hypotheken sterk op elkaar lijken. En dat het vooral het persoonlijke advies is dat verschil maakt.
Het hypotheekadvies van Helder Hypotheek.